Terugblik op kort coachingstraject

Els van Grunsven

In het schooljaar 2012/2013 heb ik 4 coachingsgesprekken met Ben Venneman gevoerd. Ben begeleidde al een paar jaar  de school voor speciaal onderwijs, waar ik als leidinggevende was begonnen, bij de implementatie van een communicatiemodel dat uitgaat van zelfbepaling en oplossingsgericht werken. Ik vond het belangrijk om leiding te gaan geven aan het team op een manier die aansluit bij de uitgangspunten van het model. Omdat Ben het model goed kent en bekend is met het traject van de school, heb ik voor deze coachingvraag voor Ben gekozen. En dat bleek een uitstekende keuze!

De kracht van de coaching door Ben was voor mij met name zijn wijze van afstemmen. Ben slaagde er in elk gesprek in om vanuit mijn coachingsvragen het gesprek aan te gaan, op een manier waarbij ik daadwerkelijk met mezelf een stap verder kon. Vanuit zijn brede ervaring in de praktijk en theoretische kennis, zette hij mij aan het denken over oplossingen die voor mij zouden werken. De gesprekken met Ben hebben me nieuwe inzichten gegeven en hebben er zeker aan bijgedragen dat ik gegroeid ben in mijn rol als leidinggevende.

Naast dat ik de gesprekken met Ben als heel zinvol heb ervaren, vond ik ze ook erg plezierig. Ben is een rustig, vriendelijk en empathisch persoon. Hij luistert goed en weet de juiste vragen te stellen. Ben is tevens direct en zegt waar het op staat. De coachingsgesprekken met Ben hielpen mij om snel tot de kern van de vraag of het probleem te komen. En van daaruit tot een aanpak of oplossing te komen die voor mij in de praktijk bleek te werken.

Ik beveel Ben van harte aan als coach.

 Els van Grunsven

Adjunct-directeur Ambelt -De Kroon Deventer

Written by