WKS methodiekboek Uit de Strijd!

Project GGZ Eindhoven: schrijven van methodiekboek Uit de strijd!

Ik heb met Ben en nog enkele collega’s samengewerkt en geschreven aan het Willem Kleine Schaars-methodiekboek “uit de strijd”, voor het centrum kinder- en jeugd psychiatrie van de GGzE.
Het was vanaf het begin een uitdagende opdracht. Al tijdens de invoering van het WKS-model op de verschillende afdelingen van het Centrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie moesten we met elkaar al nadenken over de veranderingen in het contact met onze jeugdige cliënten, hoe we wilden werken met de principes van WKS. Het vertrekpunt zelfregie van de jongere (n) had ook veel consequenties voor de werkwijze van de multidisciplinaire teams, de organisatie van de bedrijfsvoering. Al brainstormend en schrijvend kwamen we ook tot de ontdekking wat nodig is voor een succesvolle implementatie en borging van dit model.

Het methodiekboekje is nu af. Hopelijk volgen er nog meer boekjes met nieuwe toepassingen in verschillende behandel en begeleidingssituaties binnen en mogelijk buiten de GGZe

Ik heb Ben leren kennen als iemand met veel ervaring en inhoudelijke, praktische vakkennis.
Hij heeft een heel duidelijke structuur neergezet, waarmee we overzicht kregen op het denk-schrijfproces. Hij hielt hier op juiste wijze aan vast zonder daarbij het creatieve proces uit het oog te verliezen.
Ben geeft inspiratie aan nieuwe processen en weet daarbij kwaliteiten van de personen waarmee hij samenwerkt te ontplooien en zichtbaar te maken.
Uiteindelijk is er een mooi product uit voort gekomen wat ons centrum houvast en richting geeft.
Daarnaast geeft Ben een duidelijke visie mee waarmee zowel ik persoonlijk als de organisatie mee verder kan.

Ben,
Bedankt voor je samenwerking!

 

Written by