Trainingen Sociale teams

In de afgelopen periode verschillende basis-trainingen voor sociale teams begonnen in de gemeenten Hendrik Ido Ambacht, Menterwolde, Slochteren en Hoogezand Sappemeer ( 2 teams).

Samen met mijn collega Kees Bartelds ( orthopedagoog bij BJZ, tegenwoordig lid experteam Jeugd van GGD Groningen) hebben een leeromgeving ontwikkeld rondom een viertal thema’s : contextueel en systeemgericht werken, positionering en regie, methodisch werken en orthopedagogisch kader ( Samen het Klavertje Vier genoemd). Het door Bureau Ben Venneman ontwikkelde communicatie en regiemodel Het COMPAS is een aanvullende peiler voor de methodiek van het sociaal team. 

Naast de training wordt door de opdrachtgevers gebruik gemaakt speciaal ontwikkelde intervisiemethode, die gekoppeld is aan theorie en aangeleerde vaardigheden van de basis-training: wijkervaringsreflectie ( de WERF intervisie). Om duidelijkheid te scheppen in de werkwijze besluiten opdrachtgevers om in het kader van de leeromgeving ook te investeren op het gaan beschrijven van de werkwijze, dat een methodiekboek als resultaat heeft.

Geïnteresseerd geraakt, bel mij gerust: 06-51617594 

 

 

Written by